Vanliga frågor

Hur kan ni sälja så billigt?
Vi hoppar helt enkelt över ett led (= möbelhandlarna) och säljer direkt till dig utan andra mellanhänder. Pengarna vi sparar genom detta, hamnar i din ficka.

Får man några garantier på varan?
Vi följer Svensk Konsumentköplag för din trygghet (precis som handeln i övrigt).

Hur beställer man?
Se information under rubrik "Så här handlar du hos oss"

Hur betalar man?
Se information under rubrik "Så här handlar du hos oss" , men det vanligaste är att man betalar när man hämtar. Vi erbjuder även möjligheten till s.k. "Räntefritt" via Resurs Bank. Det måste man ansöka om i god tid före man önskar få sin soffa.

Kan man se och provsitta sofforna?
Javisst! Vi har vår utställning öppen mån, tors, fre 15:00-18:00 och lör-sön 12:00-16:00. Stängt tis, ons. Adress: Skallebackavägen 15, 30241 Halmstad. 

Har ni hemleverans?
Absolut. Frakt tillkommer, mejla oss ert postnummer och vilken soffa ni vill köpa, så beräknar vi fraktkostnaden.

Kan man ta av och tvätta tyget?
Modeller med lösa sitt- & ryggdynor har blixtlås, så att man kan ta av tyget och tvätta det. Vi rekommenderar ALLTID kemtvätt.

Skötselråd för våra soffor.

Din soffa måste tas om hand för att den ska hålla så länge som möjligt. Råden nedan gäller för de soffor där möjligheten finns:

-Sittdynor bör man ha som vana att rotera mellan olika sittplatser och vända på dem för att slita jämnare på alla dynor.

-Ryggdynor måste man puffa på om de har rivet/löst material i sig för att de ska hålla formen bra.

-Det är bra att ibland vända på ryggdynorna (där soffmodellen tillåter det) eftersom sömmarna kan ha en tendens att vilja dras nedåt när man sitter mot dem. Genom att vända på ryggdynan dras sömmen tillbaka åt andra hållet vilket håller den på rätt plats.

-Observera! DYNOR MED DUN MÅSTE PUFFAS OFTA! Detta bör man göra cirka en gång i veckan eller oftare om man använder dem mycket, annars finns det en risk att materialet klumpar ihop sig och dynorna blir förstörda. 

-Tyg till textilmöbler kan skrynkla sig. Det beror till största delen på vilken typ av stoppning möbeln har. Många av våra soffor består av sittdynor av polyeter med duntopp. Det ger en enastående sittkomfort men måste PUFFAS. om det inte görs, plattar dunet och fiberfillen ihop sig och tyget ges intryck av att vara för stort. Skrynkligt tyg är inte ett reklamationsärende utan ett mått på hur man använder/ sköter sin soffa. 

-Pilling (noppor) uppkommer på textilier och det är helt naturligt. Noppor tas bort med noppmaskin och försämrar ej tyget. Noppor är alltså ingen anledning till reklamation. När ett tyg är nytt ligger överflödiga fibrer på ytan och efter en tids användning samlas de ihop och bildar noppor. Även miljön runtomkring, t ex luftfuktighet och statisk uppladdning kan påverka materialet, ex kläder och plädar som reagerar med tyget. På naturmaterial som bomull och ull märker man inte så mycket av nopporna eftersom de oftast lossnar av sig själva. På blandmaterial med syntetfibrer kan däremot nopporna sitta kvar på tyget. Noppor på ett polyestertyg uppkommer oftast då möbeln är ny och beror på att fibern är så stark att nopporna inte lossnar av sig självt. Istället tar man bort dem med en noppmaskin. Det är viktigt att man inte rycker eller sliter bort noppan med fingrarna. Då får man endast bort noppan men inte filamentet och därför finns det en risk att en ny noppa bildas. Dammsug soffan mycket noggrant på hög sugeffekt, detta för att filamenten som krypit ned i tyget skall resa sig upp. Använd en batteridriven noppmaskin som skär av filamentet. Det är möjligt att man inte lyckas raka av alla dessa filament första gången utan att man får upprepa denna procedur några gånger.

-Ta väl hand om tyget. Dammsug och rengör regelbundet med lämpliga produkter.
-På textilier bör impregnering användas för att tyget ska hålla sig snyggt längre.

 

Har ni sofforna hemma på lager?

Det händer att vi har några av de mest sålda modellerna hemma, men eftersom kunderna har väldigt olika önskemål om kombinationer och tyger/färger, så beställer vi hem varorna efterhand som vi säljer.